Nowa ręczna kamera termowizyjna FLIR T1020

09.09.2015

Spółka FLIR Systems wprowadza profesjonalną kamerę termowizyjną FLIR T1020, przeznaczoną do zaawansowanych pomiarów w przemyśle i diagnostyce budowlanej.

T1020 to przenośne urządzenie o wysokiej rozdzielczości, wyposażone w aktywny interfejs użytkownika, które umożliwia sprawne wykonywanie pomiarów i zapewnia bardzo dobrą jakość obrazu. Dzięki kamerze T1020 można znacząco przyspieszyć prace diagnostyczne, szybko identyfikując gorące punkty i wykonując precyzyjne pomiary.

 

 

Wyjątkową jakość obrazu T1020 uzyskano dzięki zastosowaniu niewymagającego chłodzenia detektora podczerwieni o rozdzielczości 1024 x 768 pikseli, o czułości dwukrotnie wyższej od typowych, używanych w branży czujników niewymagających chłodzenia. Wysoką rozdzielczość uzupełnia funkcja FLIR Vision ProcessingTM, łącząca wyjątkowy proces tworzenia obrazów o bardzo dobrej rozdzielczości, FLIR UltraMaxTM oraz zastosowanie opatentowanej przez firmę FLIR opcji MSX®, która wzbogaca obraz termowizyjny o perspektywę i ważne informacje ze zdjęcia foto, takie jak numery i etykiety. Funkcje zaawansowanego przetwarzania obrazu dostarczają najwyższej jakości zdjęcia, oferowane przez przenośne, kompaktowe urządzenia.

 

 

Wysoka rozdzielczość wymaga precyzyjnie działających elementów optycznych, w które wyposażono najlepszy w swojej klasie obiektyw modelu T1020. W kamerze T1020 zastosowano elementy optyczne FLIR OSXTM Precision HDIR, które zapewniają jakość obrazu i zasięg zobrazowania, pozwalając na precyzyjne pomiary temperatury z odległości dwukrotnie większej niż typowe obiektywy. T1020 wyposażono również w nowy układ ustawiania ostrości, oferujący ciągle działający autofokus oraz dynamiczne, ręczne ustawianie ostrości.

www.facebook.com

www.piib.org.pl

www.kreatorbudownictwaroku.pl

www.izbudujemy.pl

Kanał na YouTube

Profil linked.in

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.